Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Φρέσκες σαρδέλες ψητές με πιπεριές και κρεμμύδια

Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο
  • Υλικά

    • 1 κιλό φρέσκες σαρδέλες, χωρίς εντόσθια και κεφάλι καθαρισμένες
    • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    • 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
    • 4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετάκια
    • 1 λεμόνι
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφετε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο ένα ταψί στρογγυλό που να χωρά όλες τις σαρδέλες σε μία στρώση. Στύβετε το λεμόνι για να πάρετε το χυμό του. Απλώνετε στον πάτο του σκεύους τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
    2. Από πάνω τοποθετείτε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη. Σκορπίζετε τα φετάκια σκόρδου, το μαϊντανό, πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
    3. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο πασπαλίζετε με ρίγανη και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό σκεπασμένο για 30’-35’ ή μέχρι να μαλακώσουν οι σαρδέλες και να ψηθούν οι πιπεριές και τα κρεμμύδια. Σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Νονοι και δωρα (ιδεες)

      Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...