Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Contouring: Η Τέχνη του Μακιγιάζ

Το “contouring” είναι ένας όρος που ακούμε ολοένα και πιο συχνά, βλέποντας φωτογραφίες με φωτοσκιασμένα πρόσωπα, σκούρες και λευκές αποχρώσεις να αναμειγνύονται στο πρόσωπο και να συνθέτουν τελικά ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Τι είναι όμως το contouring και πώς εφαρμόζεται; Ποιος είναι ο σκοπός του και με ποια καλλυντικά μπορούμε να το πετύχουμε; Είναι κατάλληλο για το πρόσωπό μου και πώς θα το αναδείξω; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θα απαντήσουμε με απλό και εύκολο τρόπο!
Καταρχάς, ο όρος “contouring” αναφέρεται στην τεχνική του μακιγιάζ που βασίζεται στη φιλοσοφία ότι φωτίζουμε τα σημεία του προσώπου που θέλουμε να αναδείξουμε και χρησιμοποιούμε πιο σκούρους τόνους στα σημεία που θέλουμε να καλύψουμε. Η συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από την Kim Kardashian και έκτοτε έχει αποκτήσει πολλές, πιστές και φανατικές ακόλουθους! Ταυτόχρονα, με το contouring επιτυγχάνουμε να δώσουμε διάσταση στο πρόσωπό μας, να το κάνουμε να δείχνει πιο αδύνατο και να τονίσουμε τα ζυγωματικά μας! Αυτό επιτυγχάνεται καθώς δημιουργούμε φωτοσκιάσεις στο πρόσωπο και “παίζουμε” με τον τρόπο που διαχέεται το φυσικό φως στο πρόσωπό μας!
Step 1: Εφαρμόζουμε το foundation που χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα μας, φροντίζοντας να είναι πολύ κοντά στο φυσικό τόνο μας.
Step 2: Για να φωτίσουμε χρησιμοποιούμε ανοικτόχρωμη απόχρωση (2-3 τόνους πιο ανοικτή από το foundation που φοράμε) είτε με κρεμώδεις υφές είτε σε powder, δηλ. πουδρένια υφή. Όποια υφή και να επιλέξουμε μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φωτίζουμε λοιπόν την περιοχή κάτω από τα μάτια, σχηματίζοντας ένα ανεστραμμένο τρίγωνο. Η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να φωτιστεί πολύ καλά με ένα concealer, που θα κάνει τα μάτια μας να φαίνονται ξεκούραστα. Επίσης, φωτίζουμε την επιφάνεια της μύτης, την περιοχή πάνω από την “καρδούλα” των χειλιών και το πηγούνι.
Tip: Για να δώσουμε extra λάμψη σε σημεία όπως τη μύτη ή τα ζυγωματικά χρησιμοποιούμε Highlighter!
Step 3: Τώρα “χαράζουμε” το περίγραμμα του προσώπου και υπογραμμίζουμε τα ζυγωματικά από την περιοχή των αυτιών μέχρι το ύψος της μύτης και τις πλαΐνές πλευρές της μύτης. Έτσι, θα σχηματίσουμε έντονα ζυγωματικά, καλοσχηματισμένα “μήλα” και λεπτότερο πρόσωπο.

Step 4: Tώρα ήρθε η ώρα να τα αναμείξουμε! Χρησιμοποιώντας ένα υγρό blending σφουγγαράκι, πετυχαίνουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα!
Step 5: Πολύ βασικό βήμα για την ολοκλήρωση του μακιγιάζ είναι να “σφραγίσουμε” το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας μία διάφανη (Transluscent) πούδρα ή ένα fixer spray ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα θα παραμείνει σταθερό, αψεγάδιαστο και θα διαρκέσει πολλές ώρες!
Το contouring μας είναι έτοιμο και είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες και αναδεικνύει όλα τα σχήματα και χαρακτηριστικά προσώπου. Δοκιμάστε κι επιλέξτε εσείς ποιο είναι το αξεσουάρ ή πινέλο που σας βοηθάει να το εφαρμόσετε καλύτερα! Make up wedges, λοξό πινέλο, πινέλο concealer.. η κάθε μία μας βρίσκει τον δικό της τρόπο και δημιουργεί το μακιγιάζ της!
Κρατήστε το υπόλοιπο look σε μίνιμαλ τόνους, δίνοντας απλώς ένταση στις βλεφαρίδες σας και είστε έτοιμες!!


από την Κάλλια Πολυδώρου
Hostess - Blogger @ BEAUTY INC.
- See more at: http://www.beautyinc.gr/index.php?route=journal2%2Fblog%2Fpost&journal_blog_post_id=22#sthash.h8w6PdLp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...