Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Σπιτκό club sandwich

Υλικά

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 ώριμη, σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες τυρί του τοστ ή τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Ψήνετε το ψωμί στην τοστιέρα ή τη φρυγανιέρα και τηγανίζετε το μπέικον.
  2. Παίρνετε μία φέτα ψωμί το τοστ και απλώνετε μαγιονέζα. Προσθέτετε μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, μαρούλι, ντομάτα, μπέικον. Παίρνετε άλλη φέτα ψωμί του τόστ, την αλείφετε και από τις δύο πλευρές με μαγιονέζα και βάζετε από πάνω μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, μαρούλι, ντομάτα, μπέικον. Αλείφετε και την τρίτη φέτα ψωμιού με μαγιονέζα και καλύπτετε το σάντουιτς.
  3. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες ψωμιού και τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε το σάντουιτς στα 4 και σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες.

Καταΐφι µε κρέµα αμυγδάλου

Υλικά

  • Καταΐφι 1 πακέτο (500 γρ.)
  • βούτυρο 250 γρ., φρέσκο, λιωµένο σε θερµοκρασία δωµατίου
  • τυρί κρέµα ή ανθότυρο 80 γρ. λιωµένο µε πηρούνι
  • αµυγδαλόψιχα 300 γρ., θρυµµατισµένη στο µπλέντερ
  • κρέµα ζαχαροπλαστικής 2 φλιτζάνια, έτοιµη ή σπιτική
  • βανίλια λίγη εσάςν ή σκόνη
  • ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
  • αυγό 1 ασπράδι χτυπηµένο ελαφρά
  • Για το σιρόπι
  • ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • γλυκόζη: 1 κουταλιά της σούπας
  • νερό: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • λεμόνι: 1/2, ο χυμός
  • κανέλα: 1 ξυλάκι

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε το καταΐφι τραβώντας µε τα δάκτυλά σας και το βάζετε σε µεγάλο ταψί. Το σκεπάζετε µε νωπή πετσέτα για να µην ξεραθεί. Περιχύνετε µε το µισό βούτυρο και παίρνετε τούφες καταΐφι ανάλογα µε το µέγεθος που θέλετε να έχουν τα γλυκά σας.
  2. Αναµειγνύετε σε µπολ το τυρί κρέµα µαζί µε τα αµύγδαλα και την κρέµα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, 2 κουταλιές της σούπας νερό, το ασπράδι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν .
  3. Τοποθετείτε µια µικρή ποσότητα από το µείγµα πάνω σε κάθε τούφα καταϊφιού (στην άκρη) και τυλίγετε σε ρολά. Τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Περιχύνετε µε το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στους 180οC για περίπου 45’ µέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώµα.
  4. Ετοιµάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄-6΄, αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και περιχύνετε το γλυκό όταν πέσει λίγο η θερµοκρασία του.Mix & Match
  5. Πλούσιο και γαλατένιο, αυτό το διαφορετικό καταΐφι δεν υπολείπεται σε σιρόπι. Έτσι, αντί για κάποιο ιδιαίτερα γλυκό λικέρ ή επιδόρπιο οίνο που θα ενισχύσει τη γλύκα του, θα επιλέξουμε είτε ένα λευκό απόσταγμα οίνου είτε μια ημίγλυκη μαστίχα. Εναλλακτικά προτείνω ένα λικέρ πικραμύγδαλο, που θα τονίσει την αμυγδαλένια του φύση.

Πώς είναι το παιδάκι Αιγόκερως (tη κορη μου..)

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 20 Ιανουαρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του ...