Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Κεφτέδες παραδοσιακοί με δυόσμο

Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο
  • Υλικά

    • κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) 1 κιλό
    • δυόσμος 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
    • ψωμί 2 φέτες μπαγιάτικο ή ένα μεγάλο παξιμάδι σταρένιο
    • κρεμμύδια 2 ξερά, ψιλοκομμένα
    • αυγά 2
    • ντομάτα 1 μικρή, τριμμένη στο ρεντέ
    • ξίδι 1 κουταλιά του γλυκού
    • αλάτι: όσο θέλετε
    • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

    Εκτέλεση

    1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά το ψωμί ή το παξιμάδι. Ζυμώνετε για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.
    2. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη. Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε, τους αλευρώνετε έναν έναν και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο.
    3. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τους σιγοψήνετε, γυρίζοντάς τους τακτικά. Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί προτού τους σερβίρετε.

    Φρέσκες σαρδέλες ψητές με πιπεριές και κρεμμύδια

    Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο
  • Υλικά

    • 1 κιλό φρέσκες σαρδέλες, χωρίς εντόσθια και κεφάλι καθαρισμένες
    • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    • 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
    • 4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετάκια
    • 1 λεμόνι
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφετε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο ένα ταψί στρογγυλό που να χωρά όλες τις σαρδέλες σε μία στρώση. Στύβετε το λεμόνι για να πάρετε το χυμό του. Απλώνετε στον πάτο του σκεύους τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
    2. Από πάνω τοποθετείτε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη. Σκορπίζετε τα φετάκια σκόρδου, το μαϊντανό, πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
    3. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο πασπαλίζετε με ρίγανη και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό σκεπασμένο για 30’-35’ ή μέχρι να μαλακώσουν οι σαρδέλες και να ψηθούν οι πιπεριές και τα κρεμμύδια. Σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές.

    Πιπεριές γεμιστές με λευκά τυριά

    Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: μέτριο
  • Υλικά

    • 1 κιλό μακρόστενες πιπεριές
    • 500 γρ. ανάμεικτα λευκά τυριά (φέτα, ανθότυρο κ.λπ.)
    • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε το κοτσάνι και τις καθαρίζετε από τους σπόρους τους. Τις αλατίζετε ελαφρά, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε για 10’ στο γκριλ να μαλακώσουν κάπως (σε μια άκρη, βάζετε και τα κοτσάνια να ψηθούν και αυτά).
    2. Ανακατεύετε τα τυριά, τα λιώνετε με πιρούνι, προσθέτετε λίγο λάδι, πιπέρι και το μαϊντανό και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις πιπεριές.
    3. Ξαναβάζετε σε κάθε πιπεριά το κοτσάνι της και κλείνετε συγκρατώντας με οδοντογλυφίδες. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ξαναψήνετει μέχρι να μαλακώσουν τελείως και να πάρουν ωραίο χρώμα.

    ...

    Πώς είναι το παιδάκι Αιγόκερως (tη κορη μου..)

    Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 20 Ιανουαρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του ...