Γιατί δεν πρέπει να τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά

Όλα τα ζευγάρια έχουν διαφωνίες και εντάσεις, ωστόσο καλό θα είναι να αποφεύγετε να λογομαχείτε έντονα μπροστά στα παιδιά, καθώς αυτή η εικόνα των γονιών τους τα επηρεάζει περισσότερο από όσο νομίζετε.
  • Τα παιδιά νιώθουν άγχος και ανασφάλεια, ενώ κανονικά οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να αποτελούν το ασφαλές καταφύγιο τους.
  • Μπορεί εσείς να το ξεπερνάτε αμέσως, αλλά τα παιδιά τρομάζουν, καθώς θεωρούν ότι ένας μεγάλος καβγάς ανάμεσα στην μαμά και το μπαμπά είναι το τέλος του κόσμου.
  • Ακόμα κι αν νομίζετε ότι το παιδί είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει, αυτό ακούει, παρατηρεί και αντιλαμβάνεται πότε υπάρχει ένταση και πότε όχι.
  • Πολλές φορές θεωρούν τον εαυτό τους υπεύθυνο για τον τσακωμό και νιώθουν πολύ άσχημα.
  • Τα παιδιά έχουν την τάση να μιλούν για τα πάντα, συνεπώς μην παραξενευτείτε αν την επόμενη μέρα όλοι οι γονείς στον παιδικό σταθμό ξέρουν ότι μαλώσατε με το σύντροφό σας.
Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ένα ζευγάρι δεν μπορεί να τσακωθεί ή να διαφωνήσει. Ωστόσο θα πρέπει να αποφεύγετε τις έντονες λογομαχίες μπροστα στα παιδιά. Αν όμως σας δουν να μαλώνετε είναι σημαντικό, να τους εξηγήσετε ότι οι μεγάλοι, όπως και τα παιδιά, καμιά φορά μαλώνουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλο.
Διαβεβαιώστε τα ότι αυτά δε φταίνε σε τίποτα, ότι τα αγαπάτε και οι δύο πάρα πολύ και καλό θα είναι να σας δουν να συμφιλιώνεστε ή να ζητάτε συγνώμη. Έτσι τους διδάσκετε έμπρακτα το σωστό τρόπο για να λύνουν και τις δικές τους διαφωνίες με τα αδέρφια ή τους φίλους τους.
ΠΗΓΗ: mother.gr