Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Γιουβέτσι : με τον κλασικό και με τον γρήγορο τρόπο

Το γιουβέτσι όπως το σαχανάκι είναι δυο φαγητά που έχουν πάρει το όνομά τους από το σκεύος που μαγειρεύονταν. Τώρα βέβαια όταν ακούμε γιουβέτσι σπάνια πάει το μυαλό μας στο πήλινο σκεύος όπου παραδοσιακά μαγειρεύεται το νόστιμο –συνήθως κυριακάτικο ή εορταστικό-  φαγητό. Όλοι μας θυμόμαστε κυριακάτικα τραπέζια με μαλακό κρέας ,αρνάκι, μοσχαράκι ή ακόμη και κοτόπουλο ή κουνέλι εδώ στην Κρήτη ,  νόστιμο κριθαράκι και μπόλικο τυρί  ή χωρίς τυρί. Όλο και κάποιο από τα παιδιά δεν ήθελε τυρί στα μακαρόνια ή στο γιουβέτσι του. Μη μου πείτε πώς δεν συνέβαινε στην οικογένειά σας!
Όπως λένε οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο "Κρητική παραδοσιακή κουζίνα", το γιουβέτσι είναι φαγητό της αστικής και όχι της αγροτικής κουζίνας και καταγράφεται στα συνταγολόγια των αστικών σπιτιών των αρχών του εικοστού αιώνα, πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Καθιερώθηκε σαν ένα από τα κλασικά κυρικάτικα φαγητά τις δεκαετίες του 60 και 70. Συνήθως ψηνόταν στο φούρνο της γειτονιάς. Οι νοικοκυρές πήγαιναν μαζί με το ταψί  και το κριθαράκι στο φουρνάρη που ήξερε πότε να το προσθέσει και πόσο νερό να βάλει για να μη λασπώσει το φαγητό αλλά ούτε να  γίνει και ξερό και άνοστο. Ο κλασικός τρόπος μαγειρέματος θέλει αρκετό χρόνο.
Θέλει να μαγειρευτεί αργά το κρέας με την ντομάτα , αν είναι δυνατόν στο φούρνο, και να προσθέσουμε το κριθαράκι με το ανάλογο νερό όταν σχεδόν έχει γίνει το κρέας.
 Επειδή το κρέας «το τρώει ο φούρνος»,  καλό είναι να μην είναι εντελώς άπαχο το κομμάτι που θα διαλέξουμε.  Αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, καλό είναι αυτό να βράζει για να μη σταματά ο βρασμός του ζυμαρικού.
Τα τελευταία χρόνια σπάνια και μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις ακολουθώ αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία. Η διαφορά είναι ελάχιστη και η οικονομία χρόνου (και όχι μόνο!) τεράστια. Σε 60-70 λεπτά ανάλογα με το είδος του κρέατος  έχουμε ένα γιουβέτσι που δεν υστερεί πουθενά από το κλασικό. Έστω, υστερεί ελάχιστα και το καταλαβαίνουν μόνο πολύ εξασκημένοι ουρανίσκοι...
Υλικά:

1-1,5 κιλό κρέας (μοσχάρι από σπάλα ή μπροστινό, αρνάκι ή κοτόπουλο)

1 πιάτο τριμμένη ντομάτα

1 πακέτο κριθαράκι  μέτριο

1/2  - 3/4 κούπας ελαιόλαδο (ανάλογα με το πόσο λιπαρό είναι το κρέας)

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Προαιρετικά, 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος ( εξαιρετικά του πηγαίνει το στακοβούτυρο)

Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Επί το έργον:

Στη χύτρα ταχύτητας ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να βράσει με μια κουταλιά νερό. Όταν τελειώσει το νερό και πριν κολλήσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά .Βάζουμε το κρέας και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτοπίπερο και 1-1,5 κούπα νερό (μη φοβάστε, το χρειαζόμαστε ούτως ή άλλως για το ζυμαρικό) και κλείνουμε τη χύτρα . Αφήνουμε να βράζει 5- 10 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που απαιτείται για το είδος του κρέατος  που έχουμε χρησιμοποιήσει.  Προς το τέλος αυτού του χρόνου, βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα να βράζει νερό με λίγο αλάτι και μια κουταλιά λάδι για το κριθαράκι. 
Ανοίγουμε τη χύτρα προσθέτουμε στο κρέας την τριμμένη ντομάτα (καλύτερα χωρίς τα σποράκια, να είναι σκέτη ψίχα) ,  και στο νερό που βράζει το κριθαράκι. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι το μισό χρόνο από αυτόν που προτείνει ο κατασκευαστής.
Σε πυρίμαχο σκεύος, πυρέξ  ή γιουβέτσι, αδειάζουμε το κρέας με την ντομάτα και προσθέτουμε με τρυπητή κουτάλα το μισοβρασμένο κριθαράκι.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε το κριθαράκι, ίσα να καλύπτεται για να έχει περιθώριο να βράσει τελείως. 
Επίσης  αν θέλουμε βάζουμε τώρα  το βούτυρο. Βάζουμε το φαγητό μας στον προθερμασμένο φούρνο. Αν χρειάζεται  να προσθέσουμε νερό αυτό πρέπει να είναι καυτό για να μη σταματήσει ο βρασμός.
Σε λιγότερο από μισή ώρα είναι έτοιμο. Δεν πρέπει να έχει λασπώσει το κριθαράκι και πρέπει να υπάρχουν λίγα υγρά στο ταψί , που θα λιγοστέψουν και θα απορροφηθούν στο μαρούβισμα.
Αφήνουμε να σταματήσει ο βρασμός  και να μαρουβίσει όπως λέμε  το φαγητό, και σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο τυρί, κατά προτίμηση κεφαλοτύρι ή ξερό αθότυρο. 

Παρατηρήσεις:

1)      Μια ενδιάμεση χρονικά  διαδικασία είναι να χρησιμοποιήσουμε κοινή κατσαρόλα αντί χύτρα   και να ολοκληρώσουμε πάλι το μαγείρεμα στο φούρνο.

2)      Κατά τη γνώμη μου το κρέας για το γιουβέτσι δεν πρέπει να είναι εντελώς άπαχο. Η ελαφριά λιπαρότητα διατηρεί στητό το κριθαράκι και το προστατεύει απο το να "λασπώσει" χωρίς να είναι άβραστο. Ακόμη κι αν ξαναζεσταθεί δεν είναι άσχημο. 

3)      Όταν θέλω να μην φαίνεται το κρεμμύδι στο φαγητό μου, το πρωτοβράζω ελαφρά με ελάχιστο νεράκι και μετά το σωτάρω με λάδι.

4)      Αν μείνει γιουβέτσι , για να το ξαναζεστάνουμε προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

5)      Αντί κριθαράκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοφτό μακαρονάκι από το πιο μικρό.

Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο
Υλικά
1-κιλό μοσχάρι σπάλα
350 γρ. κριθαράκι μέτριο
2 φλ. τριμμένη ντομάτα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί για τρίψιμο (κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα)
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Το βάζουμε στο ταψί, ανακατεύουμε την ντομάτα με 1 ½ φλ. νερό και ρίχνουμε το μίγμα γύρω από το κρέας. Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο και μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C. Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά. Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά (για 3-4 άτομα):
  • μισό κιλό πατάτες
  • 1 κονσέρβα τόνο (σε λάδι)
  • 5-6 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 200 γραμ. ρόκα ή παρόμοιο χορταρικό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • λίγο κρίταμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Βράζετε τις πατάτες (με τα φλούδια). Τις βγάζετε από το ζεστό νερό και τις βάζετε σε κρύο. Αφήνετε μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να πιάνονται χωρίς να καίγεστε.
  • Κόβετε κάθε πατάτα στη μέση, και ξεφλουδίζετε "τσιμπώντας" την φλούδα από την άκρη και τραβώντας (είπαμε, θέλουμε να αράξουμε, δεν θα καθόμαστε να ξεφλουδίζουμε μια ώρα τις πατάτες με το μαχαίρι).
  • Κόβετε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς (και λίγο μικρότερο ίσως), και ρίχνετε σε μεγάλο μπόλ.
  • Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε (αυτό για να "σφραγίσουν" οι πατάτες και να μήν χαλάσει η υφή αργότερα. Προσθέτετε αλατοπίπερο, ρόκα, κάπαρη και τον τόνο (αφού στραγγίσετε πρώτα το σπορέλαιο από την κονσέρβα, αλλιώς θα βαρύνει).
  • Ρίχνετε από πάνω την μαγιονέζα, και γαρνίρετε αν θέλετε με το κρίταμο.
  • Σερβίρετε όσο ακόμα οι πατάτες είναι λίγο ζεστές, ανακατεύοντας πρώτα καλά τα περιεχόμενα στο μπόλ.
Καλή όρεξη, και καλό καλοκαίρι! (όσο έμεινε...)

Γιάννης

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ


Υλικά (6-8 μερίδες)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που βράζει με μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Οταν τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  • Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα μπωλ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.
  • Ανακατεύετε τα υλικά και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύετε ελαφρά πριν να σερβίρετε.
Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε σφτιχτά αυγά κομμένα στα 4 ή 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένοο σε κύβους. Επίσης, αντί για μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας μουστάρδα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Το Φάρμακο κατά του καρκίνου έχει βρεθέι κατά τον Ιπποκράτη!

karkinos re

Ο Ιπποκράτης έδωσε το φάρμακο για τον καρκίνο πρίν πολλά χρόνια.

Και θα υιοθετήσουμε την τακτική του πανεπιστήμονα Ιπποκράτη ο οποίος μας έλεγε ότι είμαστε ότι τρώμε. Τι συμβαίνει όμως και υπάρχει στις ημέρες μας αυτή η έξαρση του καρκίνου;

Ας γνωρίσουμε την Ιπποκράτειο αντικαρκινική άμυνα η οποία στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων.

Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: «Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη».

Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία.Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα.

Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι».

Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης
Το αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης, όπως διαβάσαμε σε άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.

Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

.Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ” αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος.

Κανόνας 1ος

Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών

1) δυναμώνει το συκώτι: Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά; Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή.
2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης.

Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;

Η περίπτωση του βερίκοκου

Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.

Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου.

Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο.
Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό;

Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg: 1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία τα καταστρέφει εντελώς. Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.

Κανόνας 2ος

Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;

Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο.Όμως σ” αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει.

Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ” αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα.Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα.

Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται.
Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή.

Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη.
Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία.

Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι.

Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ.
Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή.

Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν.Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.

Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ)

Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ..Φρούτα, ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο)καρότα, λαχανίδες (τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).

Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης
H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.

Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του.

Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π..

Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού»

Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό.

Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.

Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι.

Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού.

Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική .

Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.

Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης.

Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες).

Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!

Είχε άδικο ο Ιπποκράτης, όταν έγραφε: «Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες.

Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο, από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες».

Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;

Κανόνας 6ος:

Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC)

Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.

Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.

Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων.

Σε υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η (IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο. Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.

Ας δούμε μερικές έρευνες:

Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού (ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.

Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.
Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.

Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα – ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.
Άρα μειώστε τα γλυκά και αυξήστε τα πικρά… έτσι θα έχετε ευεξία και αντίσταση απέναντι στον Καρκίνο

9 σημάδια που "αποκαλύπτουν" την εξυπνάδα μιας γυναίκας

9 σημάδια που

Η εξυπνάδα δεν είναι (μόνο) θέμα μόρφωσης. Δεν είσαι έξυπνη μόνο και μόνο επειδή μπορείς να λύσεις μία εξίσωση τρίτου βαθμού, να πεις...
χωρίς να κομπιάσεις τον πολλαπλασιασμό του 9 και να μπορείς να αναγνωρίσεις το χημικό σύμβολο του κοβάλτιου.

Με λίγα λόγια δεν είσαι έξυπνη επειδή στο σχολείο έπαιρνες άριστα, στο πανεπιστήμιο ήσουν η καλύτερη και στο μεταπτυχιακό σε θαύμαζαν συμφοιτητές και καθηγητές. Μην παρεξηγηθούμε. Προφανώς και δεν πιστεύω πως όσες από εσάς έχετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά στερείστε ευφυίας αλλά η πραγματική εξυπνάδα δεν εξετάζει απολυτήριο Λυκείου; Δεν είναι ότι είμαι και τόσο έξυπνος. Είναι που μένω με τα προβλήματα περισσότερο”. Το έχει πει ξεκάθαρα ο Albert Einstein. Μίλησε κανείς για τους δείκτες νοημοσύνης; Άκουσα κάτι;

Ας ξεχάσουμε τις ιδιάζουσες περιπτώσεις των ανδρών. Αν θέλει κάποιος ψυχολόγος, παιδοδοντίατρος ή πυροσβέστης να τοποθετηθεί επί του θέματος παρακαλείσθε να στείλετε μήνυμα. Τα αγόρια θα τα αφήσουμε στην άκρη. Ας μιλήσουμε για τις γυναίκες που νιώθουν και δε φοβούνται να δείξουν πως είναι έξυπνες.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που έχει πίστη στις δυνάμεις της. Είναι συνειδητοποιημένη, συγκροτημένη και δεν ετεροκαθορίζεται. Οι στιγμές αδυναμίας θα έρθουν όμως δεν είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει τη βοήθεια του κοινού καταχρηστικά. Ξέρει ποια είναι, ξέρει από πού ξεκίνησε και πού πάει. Πιστεύει σε εκείνη πριν οι υπόλοιποι πιστέψουν σε εκείνη.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που κάνει ένα βήμα πίσω. Προς Θεού να μην θεωρηθεί ένδειξη αδυναμίας αλλά απεριόριστης δύναμης. Είναι η γυναίκα που δεν έχει πρόβλημα να δώσει τον πρώτο λόγο στον άνδρα της γιατί πολύ απλά ξέρει πως δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Είναι σίγουρη και δεν έχει πρόβλημα να αναλάβει και τον δευτεραγωνιστικό ρόλο σε κάθε μορφή διαπροσωπικής σχέσης.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που επιλέγει άνδρα που θαυμάζει. Μόνο οι αδύναμοι άνθρωποι θέλουν να περιστοιχίζονται από κατώτερους ανθρώπους για να φαντάζουν αυτοί καλύτεροι. Ποτέ μια πραγματικά έξυπνη γυναίκα δε θα επιλέξει έναν ηλίθιο άνδρα.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που έχει χιούμορ. Έχει ατάκα, ξέρει να απαντήσει, ξέρει πότε να το κάνει, ξέρει σε ποιον να το κάνει και τέλος ξέρει να το δέχεται χωρίς γκρίνιες και υστερίες. Το χιούμορ είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ανθρωπότητας κι εσύ που μπορείς να λειτουργήσεις εντός ενός τέτοιου ”σχηματισμού” είσαι προικισμένη.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που δεν είναι καιροσκόπος. Δεν περιμένει τις ευκαιρίες αλλά δημιουργεί μόνη της τις ιδανικές συνθήκες για να ανθίσει προσωπικά και επαγγελματικά. Δεν είναι τυχοδιώκτης, δεν πατάει επί πτωμάτων αλλά έχει φιλοδοξίες.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που είναι πολύπλευρη. Είναι εκείνη που διαβάζει τα κουτσομπολίστικα περιοδικά αλλά και το ”Δεύτερο φύλο” της Σιμόν ντε Μποβουάρ. Είναι η γυναίκα που έχει άποψη εμπεριστατωμένη και επιχειρήματα για τα απλά, τα βαριά, τα σημαντικά και τα ασήμαντα.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που θαυμάζει τις ωραίες γυναίκες.  Αν είσαι σε θέση να θαυμάσεις το όμορφο και να παραδεχθείς την ανωτερότητα κάποιου άλλου, είσαι πραγματικά έξυπνη.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που μπορεί να διακρίνει τις περιστάσεις. Να είσαι ”χαμαιλέοντας”, αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες. Να ξέρεις να σταθείς και να κινηθείς ανάλογα με το τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Να αλλάζεις, να μετατρέπεσαι. Μόνο μία γυναίκα που ξέρει ποια είναι μπορεί να πάρει ”άλλη μορφή” μη φοβούμενη την ολοκληρωτική ή μερική απώλεια της προσωπικότητά της. Ευφυΐα είναι η ικανότητα να αφομοιώνεις νέα δεδομένα, όπως σοφά είχε πει ο Bill Gates.

Μια έξυπνη γυναίκα, δεν είναι αλάνθαστη, ούτε τέλεια, αλλά ξέρει ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις να αναζητεί το καλύτερο και να μην τα παρατά ποτέ. Γιατί η έξυπνη γυναίκα, έχει εμπιστοσύνη πρώτα απ όλα στον εαυτό της και γι  αυτό εμπνέει και τους ανθρώπους που επιλέγει να έχει δίπλα της.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr/ |  Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/2822-9-semadia-poy-apokalyptoyn-ten-exypnada-mias-gynaikas#sthash.bguk7kNJ.dpuf

Μαλβίνα Κάραλη: 10 ατάκες της για τον έρωτα που θα μείνουν για πάντα αξέχαστες!

Μαλβίνα Κάραλη: 10 ατάκες της για τον έρωτα που θα μείνουν για πάντα αξέχαστες!
Γοητευτική. Οξυδερκής. Πολυμήχανη. Ετοιμόλογη. Ανατρεπτική. Επιβλητική και με αστείρευτο χιούμορ. Η λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε κανείς να της προσδώσει δεν τελειώνει εδώ. Και μπορεί να έχουν περάσει πια 13 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Μαλβίνα Κάραλη, ή αλλιώς Μαρία-Ελένη Σακκά, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έφυγε από τη ζωή, όμως μένει ακόμα χαραγμένη βαθιά στις μνήμες μας, και μάλλον αυτό δεν θα αλλάξει.
59897-131231 fafdc
784982 ScreenShot994 f3118

Ήταν 7 Ιουνίου του 2002, όταν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση του χαμού της, που βύθισε στο πένθος το δημοσιογραφικό χώρο και όχι μόνο. Η Μαλβίνα, για πρώτη φορά στη ζωή της έδωσε μια μάχη που δεν κατάφερε να κερδίσει, στα 50 μόλις χρόνια. Ωστόσο, μια πορεία χρόνων στην τηλεόραση, παρουσιάζοντας εκπομπές όπως το Mea Culpa, το Malvina Live, το Μalvina Hostess και το Malvina Rixten, θα καταφέρουν να την εκτινάξουν στην κορυφή της προτίμησης του κοινού και να την διατηρήσουν εκεί ακόμα και σήμερα.
785079 23 5 6cc37

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, συγκεντρώσαμε για εσάς 10 αξέχαστες ατάκες της, σχετικά με ένα από τα πιο αγαπημένα της θέματα. Τον έρωτα. Η Μαλβίνα αγάπησε βαθιά, αγαπήθηκε επίσης, και μέσα από τα βιώματά της, μας χάρισε μερικές από τις πιο έξυπνες ατάκες που διαβάσαμε τελευταία.
1.«Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο, ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα»

2.«Στον έρωτα όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον... διαφορετικά είσαι βλάκας»

3.«Σπάστηκα με την ατάκα σου "Κοίτα να διασκεδάσεις". Δε γουστάρω να περνάω καλά χωρίς εσένα. Θέλω να λες από μέσα σου να είναι όλα μαύρα εκεί που πάει χωρίς εμένα. – γιατί έτσι λέω κι εγώ. Τι να σου κάνω ανωτερότητες; Γιατί είμαστε έτσι φτιαγμένοι να μη μας αρέσει να περνάει καλά ο άλλος χωρίς εμάς»

4.«Σημασία δεν έχει μόνο ποιον αγαπάς, αλλά με ποιον μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Εγώ έτσι είμαι μαζί σου και ξέρω πως με μένα είσαι ο εαυτός σου και θα είμαι ο υπασπιστής σου σε κάθε πετροπόλεμο»

5.«-Γιατί τα κάνεις αυτά; -Γιατί είμαι αδύναμη, κακομαθημένη και σ' αγαπάω»

6. «Άντρας είναι ένας, ο άντρας μου. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει»

7. «Θα ευχηθώ αυτό που εύχομαι πάντα. Να γίνει το καλύτερο για σένα και να είμαι κι εγώ εκεί κοντά. Και πιο κοντά να μη γίνεται»

8. «Αν είναι κακό να σκοτώνεις τον πλησίον σου δίχως λόγο, είναι χίλιες φορές πιο κακό να ερωτεύεσαι και να αγαπάς τον πλησίον σου δίχως λόγο»

9. «Οι άνθρωποι όταν είναι να ξεπεραστούν, ξεπερνιούνται όπως οι μόδες»

10. «Άνδρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ»
Πηγή: queen.gr |  Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/2679-malbina-karale-10-atakes-tes-gia-ton-erota-poy-tha-meinoyn-gia-panta-axechastes#sthash.W27yWZXr.dpuf

Θα σου φανεί ΤΡΕΛΟ: ξέρεις όμως τι σημαίνει το "Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ";

Θα σου φανεί ΤΡΕΛΟ: ξέρεις όμως τι σημαίνει το

Μικροί είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι...
δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας (μετέπειτα πήρε την μορφή: «έλα να τα βγάλουμε»)

«Ά μπε, μπα μπλόν, του κείθε μπλόν, ά μπε μπα μπλόν του κείθε μπλόν, μπλήν-μπλόν.»

Τι σημαίνουν αυτά;; Μα , τι άλλο, ακαταλαβίστικες παιδικές κουταμάρες, θα ειπεί κάποιος.

Όμως δεν είναι έτσι.

Ατυχώς, η Ελληνική, εδέχθη πλείστες όσες προσβολές από εξελληνισμένους βαρβάρους, Σλάβους, Τουρκόφωνους, Λατίνους κ.ά.., που δεν κατανοούσαν την ελληνική -ούτε κάν είχαν την φωνητική ανατομία που θα τους επέτρεπε σωστές εκφωνήσεις φωνηέντων – εμιμούντο τις φράσεις, παραφράζοντάς τις συχνότατα, και έτσι διεστραμμένα και παραμορφωμένα, έφθασαν μέχρι των ημερών μας, ώστε πλέον να μη αναγνωρίζονται.

Κατ’΄αυτόν τον τρόπο, εισήχθησαν εις την Ελληνική, όροι, λέξεις και φράσεις, ως μέσα από παραμορφωτικό κάτοπτρο είδωλα, καθιστάμενα αγνώριστα στον απλό κόσμο.

Ας επανέλθουμε στο πιο πάνω.

Η όλη. στιχομυθία, προήρχετο από παιδικό παιχνίδι που έπαιζαν οι Αθηναίοι Παίδες (και ου μόνον.), και ταυτόχρονα εγυμνάζοντο στα μετέπειτα αληθινά πολεμικά παιχνίδια.
Πράγμα απολύτως φυσικό, αφού πάντοτε ο Αθηναίος Πολίτης ετύγχανε και Οπλίτης! (βλέπετε παίζοντας και με τα γράμματα, προκύπτον συνδεόμενες έννοιες.Πολίτης – Οπλίτης)

Τι έλεγαν λοιπόν οι αντιπαρατιθέμενες παιδικές ομάδες, που τόσον παραφράσθηκε από τους μεταγενέστερους;;
Ιδού η απόδοση:

«Απεμπολών, του κείθεν εμβολών !!!…» (επαλαμβανόμενα με ρυθμό, εναλλάξ από την δείθεν επιτιθέμενη ομάδα)

Τι σήμαιναν ταύτα;; Μα..απλά ελληνικά είναι! « Σε απεμπολώ, σε αποθώ, σε σπρώχνω, πέραν (εκείθεν) εμβολών σε (βλ. έμβολο) με το δόρυ μου, με το ακόντιό μου!
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr/ |  Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/3643-tha-soy-phanei-trelo-xereis-omos-ti-semainei-to-a-mpe-mpa-mplom-toy-kithe-mplom#sthash.xPmZrDzF.dpuf

Μούμια θύματος αεροπορικής τραγωδίας βρέθηκε στο Μεξικό (Σκληρές Photos)

Μούμια θύματος αεροπορικής τραγωδίας βρέθηκε στο Μεξικό (Σκληρές Photos) - Media

Ακόμη μια μούμια ανακάλυψαν ορειβάτες στο ψηλότερο βουνό του Μεξικού, Pico de Orizaba, και επειδή η σωρός δεν φορούσε κάποιο ειδικό εξοπλισμό ορειβασίας, εικάζεται ότι πρόκειται για θύμα αεροπορικού δυστυχήματος το οποίο συνέβη το 1990.
Είναι η τρίτη σωρός που έχει ανακαλυφθεί στο βουνό τους τελευταίους μήνες. Οι άλλες δύο που έχουν βρεθεί πιστεύεται ότι ανήκουν σε ορειβάτες, οι οποίοι αγνοούνταν ύστερα από μία χιονοστιβάδα που έγινε πριν από 55 χρόνια.
Επιπλέον, η τρίτη σωρός εντοπίστηκε σε διαφορετική περιοχή του βουνού από τις άλλες δύο, οι οποίες βρέθηκαν καλυμμένες με πάγο.

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...